Categorieën
En meer

Risico’s en veiligheid bij het sportklimmen

Sportklimmen is een fantastische sport en heeft vaak ook iets avontuurlijks. Het beoefenen van de klimsport betekent niet alleen het hebben van onbezorgd plezier, maar ook inspanning, gevaar en teleurstelling als bijvoorbeeld een route niet uitgeklommen wordt.

Aan alle vormen van sportklimmen zijn risico’s verbonden die kunnen leiden tot blessures, letsel of, in het ergste geval, de dood. Risico’s zijn door het nemen van beheersmaatregelen deels te elimineren of sterk te reduceren, maar nooit geheel uit te sluiten (restrisico). Als deelnemer aan sportklimactiviteiten moet je daarom bewust zijn van deze risico’s. Bedenkt dat je verantwoordelijk bent voor je eigen gedrag en betrokkenheid ten aanzien van veiligheid.

Wil je meer weten over hoe jij je goed kan voorbereiden op een veilig klimavontuur en verzekeringen? Kijk voor meer informatie op de NKBV website.