Mijn naam is Sander Dijksma. Al vanaf jongs af aan droomde ik ervan om op avontuur te gaan. Na het afronden van mijn middelbare school ben ik bij het Korps Mariniers gegaan. Naast het bekleden van diverse operationele functies ben ik ook meerdere jaren werkzaam geweest bij het Mariniers Opleidingscentrum als instructeur bij zowel de initiële en specialistische opleidingen.

Na een carrière van bijna 12 jaar bij defensie heb ik in 2008 de overstap gemaakt naar de politie. Bij de politie was ik werkzaam binnen de basis politiezorg (o.a. noodhulp) en als docent gevaarbeheersing met de neventaak werken op hoogte. Vanaf 2016 was ik fulltime werkzaam als (senior) docent werken op hoogte/urban voorklimmen aan de Politieacademie. Het onderwijsteam werken op hoogte is verantwoordelijk voor alle hoogte en klimopleidingen voor de Nationale Politie. Sinds juni 2021 heb ik de stap gemaakt om mij volledig te focussen op mijn bedrijf First Ascent.

In de loop der jaren heb ik mij als opleider breed ontwikkeld en diverse opleidingen gevolgd, waaronder werken op hoogte specialist politie, urban voorklimmer politie, IRATA, ITRA, ITRA instructeur, redder in verticaal milieu (Alpi Secours), NKBV sportkliminstructeur outdoor voorklimmen single-pitch/multi-pitch/trad, instructeur klettersteig-3, NKBV opleider praktijkbegeleider/leercoach/beoordelaar, didactiek voor hbo docenten (BKO), begeleidingsvaardigheden, first responder, PBM keurmeester en VCA-VOL.

Samen met de andere First Ascent (flex) opleiders kijk er naar uit om met je op avontuur te gaan!