Categorieën
Nieuws

Op avontuur in Oostenrijk met Berg & Sonne, Crimptonite Climbing en First Ascent

1+1+1= in dit geval een uniek klimavontuur in Oostenrijk. Waar Berg & Sonne een sprookjesachtige accommodatie verzorgt met een boomstamwoning. Zorgt First Ascent voor 6 cursusdagen in het klimgebied Karinthië. Tijdens deze dagen gaan de cursisten aan de slag met (basis)klimtechniek, partnercheck, zekertechniek, ombouwen en laten zakken, standbouwplaats, diverse reddingstechnieken, abseilen,
materiaalkennis, gebruik klimgidsen, veiligheid en gedrag en een klimvaardigheidstoets. Crimptonite Climbing verzorgt de benodigde materialen.

Karinthië is dé provincie van bergen en meren is met een grote variëteit aan rotsklimroutes een geweldige uitvalsbasis voor de beginnende en de gevorderde sportklimmer. Je kan er klimmen op graniet, gneis en compacte kalksteen. Een geweldig decor om single-, multi-pitch en tradklimmen onder de knie te krijgen.

Wil je meer weten over dit avontuur of je aanmelden? Meer informatie lees je hier op de First Ascent website. Foto credit: Oliver Derfler, Climax Magazine.